Вијести Странке

Говедарица: Цвијановићева је најодговорнија за политичку корупцију у Српској

ЦВИЈАНОВИЋ: ГОВЕДАРИЦА НАСТУПА КАО ПОРТПАРОЛ МЛАДЕНА ИВАНИЋА И МИРКА ШАРОВИЋА
  • „Осим случаја куповине посланика, протеклих неколико година – колико се Цвијановићева налази на челу Владе Српске – биће упамћене по њеним многобројним лапсусима и поступцима неприличним функцији предсједника Владе“

ПРЕДСЈЕДНИК Српске демократске странке СДС Вукота Говедарица је реагујући на изјаву потпредсједника СНСД-а Жељке Цвијановић да лидер ове странке Милорад Додик зна да ужива подршку цјелокупног чланства и органа СНСД-а, за разлику од предсједника СДС-а, рекао да је Цвијановићева „најодговорнија особа за појаву политичке корупције у Републици Српској“, јер је „отворила процес куповине народних посланика и одборника“.

Он је оцијенио да ће, осим случаја „куповине посланика“, протеклих неколико година колико се Цвијановићева налази на челу Владе Српске бити упамћене по њеним „многобројним лапсусима и поступцима неприличним функцији предсједника Владе“.

Говедарица је позвао Цвијановићеву да погледа редове младих и образованих људи који једино рјешење виде у одласку из Српске, наводећи да ти редови испред амбасада и конзулата показују „катастрофалне посљедице рада њене Владе“.

Предсједник СДС-а је изјавио да демократска клима у овој странци постоји већ годинама за разлику од СНСД-а гдје, како је навео, влада једноумље, па није тешко закључити зашто се Република Српска налази у оваквом стању.

На молбу да прокоментарише изјаву Говедарице да у СДС-у влада демократска клима и да ће о кандидатурама на предстојећим изборима одлучивати органи странке, а не као што је у СНСД-у гдје је Додик дефинисао, како каже, аутократски систем, Цвијановићева је рекла да су „у СДС-у изгледа сви други у игри, осим њиховог формалног ‘икебана’ предсједника“.

„То ме и не чуди јер Вукота Говедарица наступа као портпарол Младена Иванића и Мирка Шаровића, а не као човјек који има било какав политички став“, оцијенила је Цвијановићева.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар