Вијести РС и матица

Грасо: Кфор се креће сјевером Косова да буде – видљивији

НАГЛАСИО ДА СЕ НЕ РАДИ НИ О КАКВИМ ВОЈНИМ АКТИВНОСТИМА

Винченцо Грасо (у средини)

ПОРТПАРОЛ Кфора Винченцо Грасо изјавио је за Танјуг да су вјежбе најављене за наредне дане на северу Косова, већ отпочеле и додао да ту нема никакве војне активности, већ да је циљ КФОР да буде „видљивији”.

„Вјежбе су већ у току, али то није никаква посебна или војна активност, ради се о покретима наших возила, патролама, да будемо видљивији. Дакле, нема војне активности, ово нису вјежбе попут оних какве сте имали у Србији”, рекао је Грасо.

Упитан зашто су вјежбе сада покренуте, он је казао да „нема неког посебног разлога”, а на питање колико је планирано да трају, Грасо није имао прецизан одговор и рекао је само да би требало да се одржавају „наредних дана”.

Претходно је путем Фејсбука КФОР саопштио да ће „наредних дана извести неке вежбе на северу Косова”.

„Трупе КФОР ће кренути и распоредити се дуж главних путева у складу са мандатом у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН. Ово је нормална активност, која нема везе са било каквом посебном пријетњом или забринутошћу. Ситуација је под контролом и КФОР наставља са заштитом свих грађана на Косову, као што је то радио од 1999. године”, пише у посту КФОР на овој друштвеној мрежи.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар