Вијести РС и матица

Хан у Приштини разговарао само са Харадинајем, али обојица о таксама – ни ријеч

ОТПУТОВАО У ТИРАНУ ГДЈЕ ЋЕ СЕ САСТАТИ СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ ВЛАДЕ АЛБАНИЈЕ ЕДИЈЕМ РАМОМ

У ПРИШТИНИ је завршен састанак европског комесара Јоханеса Хана и премијера привремених приштинских институција, Рамуша Харадинаја.

Они се потом нису обратили новинарима, а на друштвеним мрежама нису поменули стопостотно наметнуте таксе на производе из Србије и БиХ.

„Прва посјета региону у 2019. Имао сам добре и отворене разговоре са премијером Харадинајем и министрима. Радујем се блиској сарадњи по свим отвореним питањима како би Косово могло да напредује на свом путу ка ЕУ”, написао је Хан на Твитеру.

Харадинај је након састанка на Фејсбуку написао да је Хану пренио да је Косово испунило све критеријуме за либерализацију визног режима и да очекује брзи напредак, преноси Танјуг.

„На састанку са комесаром за проширење ЕУ Јоханесом Ханом, поновио сам да је позиција Косова јасна по питању европских интеграција. У том смислу, постигли смо напредак на европском путу и након испуњења критеријума за либерализацију очекујемо брзу одлуку о добијању права на слободно кретање”, написао је Харадинај.

Хан, који је у Приштини разговарао само с Харадинајем, након састанка је отпутовао за Тирану, где ће се састати са албанским премијером Едијем Рамом.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар