Вијести Странке

Иванић кандидат ПДП за предсједника Српске или за члана Предсједништва БиХ

НАСТУПИЋЕ СА ИЗБОРНОМ ПРОГРАМСКОМ ПЛАТФОРМОМ „ОБНОВА СРПСКЕ“
  • Бранислав БОРЕНОВИЋ: „Иванић може побиједити и за члана Предсједништва и за предсједника Српске. Битно је да побиједимо на обје позиције како бисмо Српску и БиХ повели у боље дане“

ПРЕДСЕДНИК ПДП-а Младен Иванић биће кандидат те странке за једну од двије кључне функције на предстојећим општим изборима – предсједника Републике Српске или српског члана Предсједништва БиХ, потврђено је данас у Бањалуци на сједници Главног одбора ПДП-а.

На питање да ли су сагласни да СДС има право „првог избора“ када је ријеч о кључним позицијама, предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је новинарима након сједнице да очекују да се о томе одреде и друге странке Савеза за промјене, јер је веома битно ко ће бити заједнички кандидати.

„Очекујемо да се о томе одреди и СДС и надам се да ће врло брзо изаћи са званичним ставом својих страначких органа. Очекујемо да наредних дана у разговору са странкама опозиције дефинишемо ко је други кандидат“, навео је Бореновић.

Он је рекао да је при избору кандидата за главне функције битан концепт који гарантује побједу и пуну подршку за оба кандидата на изборима.

„Иванић може побиједити и за члана Предсједништва и за предсједника Српске. Битно је да побиједимо на обје позиције како бисмо Српску и БиХ повели у боље дане“, истакао је Бореновић.

На сједници Главног одбора ПДП-а утврђена је изборна и програмска платформа ПДП-а под називом „Обнова Српске“ с циљем стварања мирне будућности за све грађане БиХ, као и економски снажне и модерне Српске.

Бореновић је рекао да је Главни одбор странке утврдио и кључне носиоце листа за Народну скупштину и Парламентарну скупштину БиХ, на којима су, осим њега, и Перица Бундало, Милан Шврака, Игор Црнадак…

„Ми ћемо наредних седмица конципирати изборне листе које ће обезбиједити побједу и значајно учешће у власти на нивоу Српске и БиХ након избора. Потпуно смо спремни за изборе и имамо озбиљне намјере да направимо најбољи резултат од оснивања странке“, тврди Бореновић.

Он је позвао политичке актере да смање говор мржње и да покушају сучељавати политике снагом аргумената, односно да се баве оним од чега ће грађани имати корист.

Главни изборни штаб ПДП-а водиће потпредсједник те странке Славиша Марковић, одлучено је на сједници Главног одбора ПДП-а.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар