Вијести Федерација/БиХ

Иванић: У вјежби на Мањачи неће учествовати НАТО већ – Национална гарда Мериленда

ГАРАНТУЈЕ ДА НЕЋЕ БИТИ БОЈЕВОГ ГАЂАЊА НИ ОСИРОМАШЕНОГ УРАНИЈУМА

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да на Мањачи неће бити војна вјежба са НАТО-ом већ са Националном градом Мериленда, те је гарантовао да неће бити бојевог гађања и осиромашеног уранијума.

Иванић је рекао да у овом случају авиони неће моћи да се користе ако нема сагласности цивилних институција.

Када је ријеч о измјенама Изборног закона, Иванић сматра да компромис у овом случају практично не постоји, те да је у питању концепцијско неслагање Хрвата и Бошњака.

„Зато нисам за то да се ми превише уплићемо. Треба само да пратимо и да се боримо да промјене Изборног закона обезбиједе попупњавање Клуба Срба у Федерацији БиХ и да Срби из Мостара добију могућност да имају свог одборника у граду“, рекао је Иванић за „ЕуроБлиц“.

Одговарајући на питање да ли се БиХ у ОЕБС-у придружила изјави ЕУ против Русије, Иванић је објаснио да је амбасадор БиХ гласао за ту резолуцију у којој нема никакве осуде Русије, већ се говори о могућности да је нешто учињено, али да за то није имао сагласност ни министра иностраних послова ни Предсједништва БиХ.

„БиХ неће доносити одлуке о било каквом санкционисању, нама то не пада на памет, јер Русију сматрамо пријатељском земљом. Од нас то у суштини нико не може тражити“, истакао је Иванић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар