Вијести РС и матица

Јеремић: Ако пред домаћим правосуђем ништа не урадим, тераћу Вучића до Стразбура

ПОНОВО НАГЛАСИО ДА СУ И ЦИРСД И ОН ПРОШЛИ „ДЕТАЉНЕ ПРОВЕРЕ“
  • Упитан да ли ЦИРСД има везе са ухапшеним Патриком Хо и Шеиком Тидијаном Гадиом, Вук ЈЕРЕМИЋ нагласио да ЦИРСД нема пословне везе јер се бави научним радом, па додао: „У последњих 10, 15 година сам се срео са много људи док сам се бавио међународним односима, немам проблем да са њима имам слике, не склањам их са сајта, не одбијам и не демантујем да их познајем, али чиме се људи приватно баве у свом приватном послу то није ствар која је део ЦИРСД, или било чега што је радио“

ПРЕДСJЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће тужити предсједника Србије Александра Вучића због увреде части јер га је назвао „шефом међународне лоповске банде“.

„Тужићу га пред домаћим правосуђем, а уколико не буде адекватног одговора правосуђа, спреман сам да са тим процесом идем до Стразбура ако је потребно“, казао је Јеремић на конференцији за новинаре.

Он је додао да га је предсједник Србије Александар Вучић јуче „без доказа на најбруталнији и бестијалан начин назвао шефом међународне лоповске банде“.

„Без доказа квалификован сам директно од председника Србије као вођа банде, што сматрам повредом части и међународног угледа“, рекао је Јеремић.

Он је додао да је ЦИРСД био дио детаљних провера институција Србије и да ниједна проблематична ствар није пронађена.

„Није ми јасно како може након свих провера да ме назове шефом међународне банде“, рекао је Јеремић и додао да је и он као кандидат за Генералног секретара Уједињених нација био предмет детаљне провјере.

Он је додао да то није прва увреда коју је предсједник Србије њему нанио, али је прва због које се одлучио да га тужи.

Упитан да ли ЦИРСД има везе са ухапшеним Патриком Хо и Шеиком Тидијаном Гадиом, Јеремић је казао да ЦИРСД нема пословне везе, јер се бави научним радом и никада се није укључивао у пословне токове или односе.

„У последњих 10, 15 година сам се срео са много људи док сам се бавио међународним односима, немам проблем да са њима имам слике, не склањам их са сајта, не одбијам и не демантујем да их познајем, али чиме се људи приватно баве у свом приватном послу то није ствар која је део ЦИРСД-а, или било чега што је радио“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар