Вијести РС и матица

Јеремић: Морамо бити спремни за време које је пред нама

У ВРБАСУ ОПТИМИСТИЧНО РЕКАО ДА ЋЕ СЕ ВЛАСТ СНС СРУШИТИ КАО КУЛА ОД КАРАТА

ПРЕДСЈЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је да људе у напредњачком режиму не везује ништа осим „голог интереса“ и да ће „власт отићи као руком однета“ када тај материјални интерес буде доведен у питање.

„Међу њима нема кохезије, идеологије, вере, вредности, патриотизма… Њихова организација, која се сада чини великом и моћном, срушиће се као кула од карата када њени челници више не буду могли да материјално профитирају“, рекао је Јеремић на оснивачкој скупштини Градског одбора Народне странке Врбас.

Јеремић је казао да је веома важно да у тренутку пада СНС-а са власти постоји организација попут Народне странке, која је спремна да прихвати све изазове.

„Морамо бити спремни за време које је пред нама, а потом и за поновну изградњу Србије из рушевина које ћемо по њиховом одласку затећи… А њих, тренутно толико бахатих и свемоћних, неће бити нигде, нестаће у мишје рупе, заклињаће се по кафанама да никада нису били у СНС-у, да су одувек били на страни опозиције… Морамо добро да памтимо“, казао је Јеремић.

Поводом преговора о Косову и Метохији, Јеремић је казао да се предсједнику Србије Александру Вучићу не смије дозволити да постигне договор који би подразумијевао „разграничење“ и пуноправно чланство Приштине у УН.

„Ако се ‘разграничимо’ сами са собом по квази-етничкој линији, тог тренутка тема разговора Вучића са странцима постаће нешто друго – по свој прилици Република Српска. Ако му дозволимо ‘разграничење’ на Косову и Метохији, он ће зарад опстанка на власти примењивати модел одустајања од националних интереса и територија у недоглед, док не остане камен на камену, све време терајући из Србије младе и способне људе, који се противе његовој политици“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да 70.000 младих који годишње напусте Србију значи 70.000 проблема мање за координаторе СНС-а, јер људи који одлазе нису гласачи владајуће странке, па је за режим боље да живе у Гетеборгу или Торонту.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар