Вијести Свијет

Јункер: Нисам од Срба тражио да бирају између Русије и ЕУ

ПРЕДСЈЕДНИК ЕК НАГЛАСИО ДА СРБИЈА „МОРА ДА ИМА НОРМАЛНЕ ОДНОСЕ СА РУСИЈОМ“

ПРЕДСЈЕДНИК Европске комисије Жан-Клод Јункер изјавио је да током посјете Западном Балкану „није тражио од Срба да бирају (између Русије и ЕУ), зато што они морају да имају нормалне односе са Русијом и да имају најбоље могуће односе с Европском унијом“.

Јункер је тако у интервјуу за „Euronews“ одговорио на констатацију новинарке те телевизије да „Србија има веома блиске везе са Москвом која је прилично активна у региону“ и наводе да је приликом посљедње посјете Београду „министар спољних послова (Русије Сергеј) Лавров упозорио ЕУ да захтијевањем од Србије да бира (између Русије и Уније), чини исту грешку као и у Украјини“.

„Не постоји било какво могуће поређење између Србије и Украјине, то је под број 1. Под број 2, ја сам колегама ту у региону објашњавао да европска изградња није изградња усмјерена против других, то је интеграциони процес који се тиче нас. Нисам тражио од Срба да бирају, зато што они морају да имају нормалне односе са Русијом и да имају најбоље могуће односе с Европском унијом“, казао је Јункер.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар