Вијести

Кормак уочи избора: Фокусирајте се на привреду, образовање, корупцију и здравствену заштиту

БИРАЧИМА У БиХ ПОРУЧИЛА: ОРИЈЕНТИШИТЕ СЕ ПРЕМА ЧИЊЕНИЦАМА А НЕ – ПРЕМА СТРАХУ

АМБАСАДОРКА Сједињених Држава  у БиХ Морин Кормак поручила је грађанима БиХ да гласање базирају на чињеницама, а не на страху.

„Останите фокусирани на кључна питања као што су привреда, образовање, корупција и здравствена заштита. Одбаците празна обећања тако што ћете својим гласом на лидере пренијети одговорност“, наглашава Кормакова и додаје да није њено да говори ко је најбољи да води земљу.

„Ви сте ти који бирате, и нико више. Мој једини циљ је да апелујем на свакога од вас да донесете одлуку – да цијените своју одговорност за одлуку о томе ко ће вас представљати у наредне четири године. То је за вас најбољи начин да активно учествујете у изградњи будућности ваше земље“, истиче она и наглашава да се улога грађана не завршава попуњавањем гласачког листића овог викенда.

„Не можете само отићи кући и рећи да сте урадили свој дио. Морате наставити даље и тражити од политичара одговорност за оно што су обећали – сматрати их одговорним за побољшање свакодневног живота грађана на конкретан начин“, каже она и додаје да грађани већ имају бројна средства која су им потребна да би и даље били ангажовани у грађанском друштву и политичком процесу.

„Професионални, непристрасни медији једно су од кључних средстава у борби за транспарентност и одговорност. Друго средство су грађанске организације које се боре за јачање грађанског друштва чинећи то заједничким иступањем у сврху представљања интереса грађана“, истиче она.

Амбасадорка САД у БиХ наглашава да демократски процес може бити фрустрирајући.

„Али је ваш глас – закључила је – кључан за остварење сигурности, стабилности и економског просперитета, које сви грађани ове земље заслужују. Гласање у недјељу само је први корак на том путу, те апелујем на вас да направите тај корак ради себе самих, своје дјеце и будућих генерација ове земље“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар