Вијести РС и матица

„Косовска полиција“ ухапсила мајку шесторо дјеце из Медвеђе која је пошла да обиђе родитеље

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КиМ ЗАТРАЖИЛА ОСЛОБАЂАЊЕ И СУГЕРИСАЛА СРБИМА КиМ ДА НЕМАЈУ СТРАХА

КАНЦЕЛАРИЈА Владе Србије за Косово и Метохију затражила је хитно ослобађање Милене Милојковић и Милоша Ивковића из Медвеђе које је „брутално отела такозвана косовска полиција приликом посјете у селу Медреговац“.

На имању породице Перовић у селу Медреговцу у општини Подујево припадници косовске полиције привели су раније данас Милену Милојковић, мајку шесторо дјеце из Медвеђе и њеног комшију Милоша Ивковића, такође из Медвеђе.

РТС наводи да је Милојковићева кренула код родитеља које обилази бар два пута недјељно и до сада није имала никаквих проблема, а комшија је пошао са њом како би јој пружио помоћ око пресељења родитеља.

Из Канцеларије наводе да су ово посљедњи, очајнички покушаји шовинистичких структура у Приштини да обезбиједе свој политички опстанак.

„Прави начин да им се узврати јесте да се на притиске не одговара страхом и паником, већ стаменим и пркосним грађанским отпором и несаломивошћу, јер наш народ ни у тежим ситуацијама није дозвољавао да превладају зло и фанатизам преобучених терориста“, поручује се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да ће држава Србија и Канцеларија за Косово и Метохију свима који на овај начин буду изложени насиљу и неправди пружити сву потребну правну и другу помоћ.

„Екстремисти из Приштине наложили су чак да се деци забрани да посећују родитеље на Косову и Метохији, што додатно потврђује да њихова једнострана дестабилизација нема за примарни циљ било какав трговински или политички обрачун са Београдом, већ да је реч о злочиначком плану да се Срби изложе свим могућим притисцима како би се иселили из наше јужне покрајине“, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Из Канцеларије апелују на Србе на Косову и Метохији да буду стрпљиви и да издрже, јер ће, како наводе, у предстојећим данима бити сасвим сигурно свједоци нових појединачних провокација и притисака са циљем да се српски народ онеспокоји и застраши.

Село Медреговац налази се на самој административној линији.

Миленин брат Горан Перовић потврдио је дописништву РТС у Лесковцу да су Милојковићева и њен комшија задржани у Полицијској станици у Лужану.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар