Вијести РС и матица

Костићева оставка стигла у сва одељења Српске академије наука и уметности

И ТИБОР ВАРАДИ МЕЂУ АКАДЕМИЦИМА КОЈИ СМАТРАЈУ ДА ЈЕ НЕ ТРЕБА ПРИХВАТИТИ

ОСТАВКА предсједника Српске академије наука и уметности академика Владимира Костића упућена је данас секретарима одјељења САНУ, речено је Танјугу у Председништву Академије.

Костић је замолио одјељења да се у што краћем року изјасне у вези с понуђеном оставком. Секретари ће упознати чланове одјељења са понуђеном оставком, а одјељења ће се на састанцима изјаснити у вези са тим.

Предсједник САНУ је јуче на крају Изборне скупштине најавио да ће свим одјељењима понудити своју оставку на мјесту предсједника Академије.

Управник Библиотеке САНУ академик Миро Вуксановић је у изјави Танјугу рекао да је одлука предсједника Костића неочекивана и да његова оставка не може бити прихваћена.

Академик Тибор Варади каже да се искрено нада да ће оставка бити повучена, јер, како је нагласио у изјави медијима, сматра да је Костић дао велики допринос развоју Академије.

Костић није желио ни јуче ни данас да даје изјаве медијима, али је у више наврата раније скретао пажњу на мали број чланова САНУ, као и на угроженост Одељења друштвених наука и Одељења ликовне и музичке уметности.

Одлука академика Костића епилог је јучерашње Изборне скупштине на којој је од 26 кандидата примљено само 14, чиме је број повећан са 128 на 142 члана.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар