Вијести Странке

Ковачевић: Опозиција увијек нађе изговор да не дође код Додика, а на све Бакирове позиве се одазива

„БИЛИ СУ ВЛАСТ КАД ЈЕ УСВАЈАН ШТЕТНИ ИЗВЈЕШТАЈ О СРЕБРЕНИЦИ – ЕВО ПРИЛИКЕ ДА СВОЈУ ГРЕШКУ ИСПРАВЕ“

ПОРТПАРОЛ СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да у овој партији нису изненађени што се предсједници опозиционих партија неће одазвати на сутрашње консултације код предсједника Републике Српске Милорада Додика.

„Навикли смо на такво њихово понашање. Редовно се одазивају на састанке код Бакира Изетбеговића, а када их позива предсједник Српске увијек нађу неки изговор, као што су и овај пут нашли изговор у недостатку дневног реда“, рекао је данас Ковачевић за портал Српскаинфо.

Он је навео да је дневни ред јасан и да ту нема шта да се дефинише.

„Ријеч је о консултацијама у вези са посебном сједницом Народне скупштине Републике Српске која се тиче повлачења Извјештаја о дешавањима у Сребреници 1995. године, а које су управо те партије усвојиле 2004. године“, поручио је Ковачевић.

Он је додао да су опозиционим партијама пружили прилику да и на сутрашњем састанку, али и на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, исправе ту „велику грешку коју су направили“.

„До сада смо имали разумијевања и вјеровали да су они то урадили само под тим огромним притиском који је тада постојао од међународне заједнице, али очигледно да њихови налогодавци из Сарајева и дијелом из међународне заједнице немају разумијевање за било шта што је од користи Републици Српској“, рекао је Ковачевић.

Он је истакао да је СНСД-у драго да то „сада зна у потпуности и да то знају сви грађани Републике Српске“.

Ковачевић је додао да су своје присуство на консултације код предсједника Српске потврдили представници институција Републике Српске, као и лидери владајућих партија.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар