Вијести Федерација/БиХ

Мектић: Нека ме Стевандић тужи – баш ме брига, ништа нисам рекао напамет

„ОН НИ НА КОЈИ НАЧИН НЕ МОЖЕ УТИЦАТИ ХОЋУ ЛИ ЈА БИТИ НА НЕКОЈ ФУНКЦИЈИ“

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Драган Мектић сматра да је потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић на прошлим изборима изабран грешком СДС-а.

Реагујући на Стевандићеву изјаву да ће га тужити због навода које је изрекао синоћ у програму РТРС-а, Мектић је рекао да је то његова лична одлука и да није морао због тога да сазива конференцију за новинаре.

„Шта значи што ће тужити? Нека тужи, баш ме брига“, рекао је Мектић новинарима у Сарајеву и додао да „разумије Стевандића јер истина боли“.

Мектић тврди да у емисији РТРС-а није рекао ништа што мисли или претпоставља, већ зато што, како каже, постоји документација, забиљешке МУП-а, у којима су изјаве свједока који су Стевандића повезивали са одређеним случајем.

„Надам се да ће моја синоћња дискусија и његова реакција данас испровоцирати МУП Републике Српске да узме тај предмет, да активно ради на њему и да се то ријеши“, каже Мектић.

Он је додао да је на Стевандићу да докаже да ли је и колико умијешан у дешавања у вези са предметом „Шушница“, као и још неких мањих или већих злочина у којима се помиње, а у којима су се појављивали црвени комби и црвене беретке у Бањалуци.

Мектић је увјерен да Стевандић ни на који начин не може утицати хоће ли он убудуће бити на некој функцији.

„О томе одлучује неко други, на сву срећу такви као он не могу да утичу“, рекао је Мектић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар