Вијести Странке

Мектић: Нисам рекао да је у Сребреници почињен геноцид већ стравичан злочин

„СА НОВИНАРОМ `ВЕЧЕРЊЕГ ЛИСТА` БИО САМ ДОГОВОРИО АУТОРИЗАЦИЈУ, ТРАЖИО САМ ДА ВРАТИ МОЈУ ИЗЈАВУ“
  • Говорећи о набавци наоружања за припаднике Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, Драган МЕКТИЋ рекао да је то непотребно, јер аутоматске пушке не могу служити за борбу против тероризма и упитао за шта се набавља оружје. Притом је нагласио: „Ми кад дођемо на власт нећемо народу куповати пушке, пушкама се ништа не рјешава. Народу нису потребне пушке већ посао“

ЧЛАН Главног одбора СДС-а Драган Мектић поновио је данас да у интервјуу за „Вечерњи лист“, издање за БиХ, није рекао да је у Сребреници почињен геноцид, него да се догодио стравичан злочин.

„Са новинаром тог листа договорио сам ауторизацију текста и када сам видио да је нешто погрешно написано тражио сам да буде враћена моја аутентична изјава“, рекао је Мектић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је навео да се морају разјаснити догађаји у Сребреници, те да ни политичко руководство Републике Српске Радован Караџић, Момчило Крајишник и Биљана Плавишић, ни СДС нису одговорни за дешавања у Сребреници, него међународни центри моћи.

Мектић тврди и да није упоредио Сребреницу са Холокаустом, већ да је рекао да се мора доживјети катарза у смислу да се разјасне дешавања у Сребреници, наводећи да је већина медија у Српској погрешно пренијела његову изјаву „Вечерњем листу“.

„Ми морамо разјаснити та дешавања да нашој дјеци нико не може за 20-30 година приписивати тај догађај“, каже Мектић.

Говорећи о набавци наоружања за припаднике Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, Мектић је рекао да је то непотребно, јер аутоматске пушке не могу служити за борбу против тероризма и упитао за шта се набавља оружје.

„Ми кад дођемо на власт нећемо народу куповати пушке, пушкама се ништа не рјешава. Народу нису потребне пушке већ посао“, рекао је Мектић.

Мектић је, коментаришући набавку радара за контролу брзине саобраћаја, рекао да ће након њиховог инсталисања Турци имати на располагању све податке о грађанима Српске.

На питање како коментарише чињеницу да ће предсједник СНСД-а Милорад Додик бити кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Мектић је мишљења да је то „катастрофално за Српску“, иако, како каже, свака партија има право да предложи кандидате.

Он је најавио да би Савез за промјене крајем овог мјесеца требало да саопшти имена кандидата за опште изборе у БиХ који ће бити одржани у октобру ове године.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар