Вијести Свијет

Милановић: Пленковић је терминално неспособан, он је – ништа

„ПУПОВАЦ ЈЕ ЗАШТИЋЕНИЈИ ОД ПАНДЕ У ЊУЈОРШКОМ ЗОО-ВРТУ“
  • „Нисам ја почео, нисам називао саборске заступнике пањевима, нити ишао да се тучем са њима у сабору. То је радио Пленковић“

ХРВАТСКИ предсједник Зоран Милановић одговорио је поново на тврдње Андреја Пленовића и лидера и посланика СДСС-а Милорада Пуповца, за којег је рекао да је у Хрватској „заштићенији од панде у њујоршком ЗОО врту“, док је за премијера рекао да је „штеточина“.

Милановић је на пријему поводом годишњице од погибије првог полицјаца у Домовинском рату Јосипа Јовића и 30. годишњицу акције „Плитвице“ подијелио одликовања, а онда се обратио присутнима и медијима.

Поводом полемике са премијером Пленковићем и Пуповцем која већ данима траје Милановић тврди да има пуно веће искуство него, како је рекао, неки шмокљани. Посебно су му, додао је, омиљени људи који су „драма гуеенс и глуме жртве“.

„Нису људи у црним кошуљама викали пред елитном кућом у елитном загребачком кварту, него под мојим прозором. Пуповац је заштићенији од панди у њујоршком зоолошком врту“, рекао је Милановић.

За Пуповца је још рекао да „неискрен и лажљив“ као и да је кривотворену преписку са њим објавио на „удбашки начин“.

„Циљ манипулације је био да заштити себе. А што се тиче притиска саборских посланика, могу их притискати и ја, аргументима“, рекао је.

За Злату Ђурђевић, коју је кандидовао за предсједницу Врховног суда, што је био непосредан повод ове полемике, рекао је да је она његов избор и приједлог, али не и једина особа која би могла да ради тај посао.

„Ово је типичан покушај компромитације да би сад Пуповац као мало јагањче рекао да жели да ово што прије престане. Нисам ја почео, нисам називао саборске заступнике пањевима, нити ишао да се тучем са њима у сабору. То је радио Пленковић…“, рекао је Милановић, пренио је загребачки „Јутарњи лист“.

За премијера Пленковића је рекао и да је „терминално неспособан“ и да га је, како је казао, штедио годину дана и подржавао политику владе.

Додао је да је министар здравства Вили Берош слуђен од ситуације у коју га је премијер довео.

„Медика не испоручује лијекове, а он каже да није рачуновођа. Он је ништа…“, рекао је Милановић и додао да је то, како је казао, такав ниво аматеризма у власти.

Пленковић је, навео је, већ пет година пемијер.

„Људи науче, али он споро учи, или је лијен или нешто друго…“, рекао је Милановић.

Спочитавајући Пуповцу да је фалсификовао његове приватне поруке, Милановић је казао и да се лично борио за права Срба, док је лидер СДСС држао „фигу у џепу“.

„Ја сам ишао у Вуковар да би бранио право мањине на писмо, а Пуповцу је било свеједно. Никад нисам дијелио људе на Хрвате и Србе. Пуповац је у мојој влади имао приступ свим ресурсима, али не дозвољавам да будем уцијењен“, рекао је хрватски предсједник.

Истакао је да никада ни на кога није физички напао, нити је некога назвао „папчином и смећем“.

Поручио је да је, једино што му преостаје, да дивља на овакав начин.

„Твитер је шприцање змијског отрова, а Фејсбук је штиво“, рекао је Милановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар