Вијести Свијет

Неколико погинулих и десетак рањених на скупу подршке премијеру Етиопије

АБИЈ АХМЕД РЕКАО ДА ЈЕ ТО БИО „ДОБРО ИЗРЕЖИРАНИ НАПАД“, АЛИ НИКОГ НИЈЕ ОКРИВИО

ПРЕМИЈЕР Етиопије Абиј Ахмед изјавио је данас да је „неколико људи изгубило живот“ у експлозији која се догодила у Адис Абеби на скупу на којем се он обратио својим присталицама, пренијела је агенција АП.

Након експлозије, Ахмед – обраћајући се нацији -није прецизирао  колико је људи страдало, а према првим извјештајима – било је најмање десет повријеђених.

Експлозија се догодила пошто је нови премијер завршавао говор пред неколико десетина хииљада окупљених. Обезбјеђење је одмах склонило Ахмеда са лица мјеста.

Ахмед је рекао да је то „добро режирани напад“, док је новинар АП на лицу мјеста видио око десет повријеђених. Премијер Етиопије није никога оптужио за напад који је назвао „јефтиним и неприхватљивим“ додајући да на крају љубав побиједи.

„Љубав увијек побиједи. Убијање других је пораз. Онима који су покушали да нас подјеле, желим да кажем да нису успјели“, рекао је Ахмед.

Агенција Франс прес пренијела је да су послије експлозије – а један од учесника скупа је рекао да је експлодирала граната – избили инциденти који су кратко трајали, да су учесници скупа гађали присутне новинаре каменицама.
 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар