Вијести Странке

Нешић: Српска није мања од Холандије – може постати примјер развоја

ЗАЛАЖЕ СЕ ЗА ИЗДВАЈАЊЕ 100 МИЛИОНА КМ ЗА БЕСКАМАТНЕ КРЕДИТЕ ЗА БИТНЕ СЕКТОРЕ ПРИВРЕДЕ
  • „Паметним и вриједним радом обезбиједићемо раст БДП-а од пет одсто годишње, а тиме и новац за раст просјечне плате до 2.000 КМ и новац за нова улагања у пољопривреду“

НЕНАД Нешић, кандидат ДНС-а за српског члана Предсједништва БиХ, изјавио је да је план његове странке да Република Српска искористи своје потенцијале и постане примјер развоја.

Нешић је током посјете Међународном сајму пољопривреде, лова, риболова и екологије “Интерагро” у Бијељини истакао да ДНС има план за пољопривреднике.

Нешић се састао и са представницима Удружења пољопривредника села Семберије и Мајевице, те истакао значај увођења нових мјера подршке пољопривредницима и учешћа у иницијативи “Отворени Балкан”.

Он је навео да равномјеран развој за који се ДНС залаже не значи исте мјере за све, већ паметна улагања у потенцијале сваког краја, што, како је рекао, значи издвајање 100 милиона КМ за субвенционисање бескаматних кредита у стратешким гранама привреде, а то у Семберији значи за пољопривреду и прехрамбену индустрију.

“Паметним и вриједним радом обезбиједићемо раст БДП-а од пет одсто годишње, а тиме и новац за раст просјечне плате до 2.000 КМ и новац за нова улагања у пољопривреду. Људи код нас често помињу примјер Холандије која површински није већа од БиХ, али боље користи своје потенцијале”, рекао је Нешић.

Кандидат ДНС за предсједника Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да је јак пољопривредник основа сваке јаке државе, те да ће се залагати за формирање пољопривредне банке која би била спона између Владе Српске и пољопривредних произвођача.

“Удружење пољопривредника мора имати јаку улогу у избору министра пољопривреде, водопривреде и шумарства, а посебну пажњу треба посветити људима који су и борци и пољопривредници”, рекао је Јовичић.

Према његовим ријечима, да би се пољопривредницима максимално олакшао рад мора бити обезбијеђено регресирано гориво, јаки и праведни подстицаји, сигуран откуп производа кроз робне резерве, као и стабилне цијене и заштита од увозних лобија.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар