Вијести Свијет

Нетањаху Ирану: Ко смртно пријети Израелу – сам себе доводи у такву опасност

ОБЈАВИО ДА ЋЕ ЊЕГОВА ЗЕМЉА И ДАЉЕ СПРЈЕЧАВАТИ УЧВРШЋИВАЊЕ ТЕХЕРАНА У СИРИЈИ

ИЗРАЕЛСКИ премијер Бењамин Нетањаху изјавио је да најављени споразум Сирије и Ирана неће заплашити Израел.

Он је алудирао на војни споразум те две земље, објављен ове недјеље, на основу кога би Иран помогао обнову Сирије након грађанског рата, наводе израелски медији.

„Ко год нам смртно пријети доводи себе у сличну опасност и у сваком случају неће постићи оно што се спремио да уради“, рекао је Нетањаху на церемонији у Димони на југу Израела, упозоривши на сталну пријетњу Ирана над Блиским истоком.

Он је најавио да ће „Израелске одбрамбене снаге наставити да дјелују с потпуном одлучношћу и снагом против покушаја Ирана да стационира своје снаге и унапрђене системе оружја у Сирији“.

Израелски лидер је такође оцијенио да је притисак Израела на Техеран допринио да се ирански режим уплаши и да је говор иранског предсједника Хасана Роханија показао да израелска тактика дјелује.

„Видјели смо плодове притиска Израела у ријечима иранског предсједника који је рекао да су многи у Ирану изгубили вјеру у иранску будућност и снагу због обновљених финансијских санкција“, казао је Нетањаху.

Нетањаху је рекао да ће Израел наставити да чини што може да спријечи даље учвршћивање Ирана у Сирији и да неће одустати од тог циља као што није одустао од напора да поништи нуклеарни споразум с Ираном који је означио лошим.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар