Вијести РС и матица

НУНС и НДНВ објавили да су згрожени укључењем Ратка Младића у програм ТВ Хепи

ЈОШ ИМАЈУ ИЛУЗИЈУ ДА У СРБИЈИ НЕШТО ЗАВИСИ ОД ЊИХОВИХ ОДУШЕВЉЕЊА И ЗГРАЖАВАЊА

НЕЗАВИСНО удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) саопштили су да су „згрожени“ поступком Хепи телевизије, која је директно у јутарњи програм укључила бившег генерала Ратка Младића, првостепено осуђеног на доживотну робију због геноцида и других злочина против човјечности.

НУНС и НДНВ су навели у саопштењу да нису изненађени поступком „опасно таблоидног ТВ Хепи јер је реч о продуженој руци актуелног режима, која благонаклоно гледа на све злочинце из мрачних деведесетих година 20. века“.

„Одавно се већ ова ТВ кућа која поседује националну фреквенцију понаша у складу са чувеном командом Ратка Младића ‘Распамети!’, геслом под којим је готово четири године држао у опсади главни град БиХ, Сарајево, што је била једна од најјезивијих опсада једног града у историји цивилизације“, навели су НУНС и НДНВ у саопштењу.

Додали су да, пошто сматрају да је „беспредметно“ предлагати Регулаторном тело за електронске медије да реагује и одузме националну фреквенцију ТВ Хепи, од званичника Србије траже да осуде овај случај, а од премијерке Ане Брнабић да испуни оно што је изговорила у интервју за Дојче веле и да „на делу покаже да је против ратних злочина и злочинаца“.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар