Вијести Федерација/БиХ

ОХР: Све јавне личности треба да пажљиво и одговорно бирају ријечи

МАРИО БРКИЋ: ОДГОВОРНОСТ ЈЕ ПРВЕНСТВЕНО НА ИЗАБРАНИМ И ВЛАДИНИМ ЗВАНИЧНИЦИМА

КАНЦЕЛАРИЈА високог представника (ОХР) сматра да је у БиХ исувише контрапродуктивне и провокативне реторике, те да би све јавне личности требало пажљиво и одговорно да бирају своје ријечи.

„Јавне личности имају одговорност да доприносе миру и помирењу“, рекао је Срни портпарол ОХР-а Марио Бркић на питање какав је став Канцеларије у вези изјавом лидера СДА Бакира Изетбеговића о потреби наоружавања Бошњака у БиХ.

Он је указао да је одговорност првенствено на изабраним и владиним званичницима, као што је више пута истакнуто у извјештајима високог представника УН.

Бркић је рекао да је порука иста за све, а то је да је БиХ јединствена мултиетничка суверена земља која се састоји од два ентитета, у којима сви грађани – три конститутивна народа и остали – живе и раде заједно.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић поново је запријетио наоружавањем и ратом, уз образложење да „Бошњаци више никад не смију да буду слаби“.

„Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецијевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати“, рекао је Изетбеговић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар