Вијести Странке

Опозиција би да Шаровића кандидује за Предсједништво БиХ, а Иванића за предсједника Српске

СНСД БИ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ МОГАО КАНДИДОВАТИ НЕБОЈШУ РАДМАНОВИЋА
  • Жељка Цвијановићева би могла да буде носилац листе за Представнички дом парламента БиХ, те са те позиције изабрана у фотељу предсједавајућег Вијећа министара

МИЛОРАДУ Додику, лидеру СНСД-а, који је у петак и званично потврдио своју кандидатуру за српског члана Предсједништва БиХ, главни противкандидат из опозиције требало би да буде Мирко Шаровић, потпредсједник СДС и актуелни министар спољне трговине и економских односа БиХ, што је дуго очекивана вијест, но још не и званично потврђена.

Наиме, у овом тренутку Шаровић има најширу и најозбиљнију подршку унутар СДС-а за своју кандидатуру, иако су за ову позицију и даље у игри лидер СДС-а Вукота Говедарица те Мићо Мићић, бијељински градоначелник.

Милован – Цицко Бјелица, потпредсједник СДС-а, у петак је „Независним“ рекао да ће СДС коначни став заузети на сједницама Предсједништва и Главног одбора странке до краја мјесеца.

„Убијеђен сам у побједу Мирка Шаровића, ако он буде кандидат, а сигурно и Младен Иванић, уколико он буде кандидат, има много веће шансе од Додика. Огромна већина становништва, 70 до 80 посто, није задовољна садашњим стањем, и то показују анкете“, рекао је Бјелица.

У петак се огласио и лидер СДС-а Вукота Говедарица, који је поручио да би Младен Иванић, бивши лидер ПДП-а, био боље рјешење као кандидат за предсједника РС, а да СДС-у припадне кандидатура за Предсједништво БиХ.

„Кандидат и за предсједника РС биће из СНСД-а. То је неупитно, водимо расправе и договорићемо се око тога“, нагласио је Додик.

Према сазнањима „Независних“, у овом тренутку најближи овој кандидатури је Небојша Радмановић, некадашњи српски члан Предсједништва БиХ. Више извора из СНСД-а нам је потврдило да Радмановић има подршку тридесетак регионалних одбора, што би требало да буде више него довољна референца за кандидатуру за предсједника РС.

Као кандидати су увелико помињани и Жељка Цвијановић, актуелни премијер РС, те Никола Шпирић, потпредсједник СНСД-а, који је у петак „Независним“ рекао како је све још у домену спекулација.

Према одређеним сазнањима, Цвијановићева би могла да буде носилац листе за Представнички дом парламента БиХ, те са те позиције изабрана у фотељу предсједавајућег Вијећа министара, но о свему је још прерано говорити.

Ћамил Дураковић, бивши начелник Сребренице, у петак је потврдио да ће се кандидовати за предсједника РС.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodiku-na-megdan-izlazi-Sarovic-Ivanic-ceka-kandidata-iz-SNSD-a/465254

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар