Вијести Странке

ПДП: СНСД донијела декларацију која је НАТО дефинисала као стратешки циљ

ИВАНИЋЕВА ПАРТИЈА ТВРДИ ДА ЈЕ 2005. НИКОЛА ШПИРИЋ ПОТПИСАО ЗАКОН О ОДБРАНИ БиХ

ИЗ ПАРТИЈЕ демократског прогреса (ПДП) тврде да Милорад Додик „лажима“ о политичким противницима покушава да сакрије чињеницу да су све документе о сарадњи са НАТО-ом у име БиХ потписали функционери СНСД-а.

„Све ово је урађено на основу декларације коју је донијела ова партија, а која НАТО дефинише као стратешки циљ”, наводи се у саопштењу ПДП-а.

Додају да Додик покушава да скрене пажњу с чињеница да је некадашњи предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић 2005. потписао Закон о одбрани БиХ, а изгласао га је СНСД.

„Члан 84. Закона о одбрани БиХ овако говори о активностима за пријем у НАТО: „Парламентарна скупштина, Савјет министара, Предсједништво БиХ, те сви субјекти одбране, у оквиру властите уставне и законске надлежности, провешће потребне активности за пријем БиХ у чланство НАТО”, подсјећају из ПДП-а.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић потписао је, како додају, 2006. Споразум о приступању БиХ Партнерству за мир на сједници Сјеверноатлантског савеза у Бриселу, а 2009. потписао је и формални захтјев БиХ за Акциони план за чланство у НАТО-у (МАП).

Из ПДП-а истичу и да је предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић 2008. потписао документе за интензивирање дијалога између БиХ и НАТО.

„Једним од њих, ‘Иницијативним документом за интензивирани дијалог између БиХ и НАТО’, потврђен је стратешки циљ, а то је ‘што скорији улазак у пуноправно чланство у НАТО”, наводи се у саопштењу ПДП-а.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/PDP-Sve-dokumente-o-saradnji-BiH-s-NATO-om-potpisao-SNSD/470952

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар