Вијести

Положени вијенци на Тргу погинулих бораца НОР у Бањалуци

ПОШТУ ОДАЛИ ЦВИЈАНОВИЋ, ЧУБРИЛОВИЋ, ВИШКОВИЋ, ДАЧИЋ И ЛУКАЧ

ПОВОДОМ прославе 30 година постојања Републике Српске највиши званичници Републике Српске и предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић положили су вијенце на Тргу погинулих бораца НОР-а у Бањалуци.

Вијенце су положили предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Вијенце су положили и делегације Вијећа народа Републике Српске, Савеза општина и градова, Трећег пјешадијског пука и организација проистеклих из протеклог рата.

Поводом Дана Републике у Бањалуци је данас бити уприличена додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима.

Српски посланици прогласили су 9. јануара 1992. године Српску Републику БиХ, која ће касније бити именована као Република Српска, као одговор на намјеру Муслимана и Хрвата да се издвоје из Југославије те као реакцију на стално прегласавање Срба на свим нивоима у БиХ.

Скупштина српског народа прогласила је стварање данашње Републике Српске прије било каквих међунационалних сукоба и прије почетка грађанског рата у БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар