Вијести Федерација/БиХ

Предјседништво БиХ затражило хитан извјештај и мјере поводом повећаног прилива миграната

НАЛОЖИЛО САВЈЕТУ МИНИСТАРА ДА ОДРЖИ ПОСЕБНУ – ТЕМАТСКУ СЈЕДНИЦУ

ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ затражило је данас од Савјета министара да хитно сачини и достави извјештај и анализу о ситуацији у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната са приједлогом мјера и препорукама надлежних институција БиХ.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је примљена к знању информација предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната и да је Савјет министара задужен да хитно одржи посебну тематску сједницу о овом питању.

Предсједништво БиХ на данашњој сједници примило је к знању извјештај Савјета министара о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ.

На сједници је донесена одлука којом се одобрава закључивање уговора о додјели бесповратних средстава између Централне изборне комисије БиХ и Савјета Европе.

Предсједништво БиХ донијело је одлуке о прихватању споразума за Амандман 6 на Споразум о финансирању између БиХ, коју представља Министарство финансија и трезора, и Њемачке развојне банке КФВ, као уговорних страна за Европски фонд за БиХ и Амандман 1 на Споразум о финансирању између БиХ коју представља Министарство финансија и трезора и КФВ као уговорних страна за кредитни гарантни фонд 3 за промовисање микро, малих и средњих предузећа.

Предсједништво БиХ донијело је одлуке о ратификовању Споразума између Министарства одбране БиХ и Министарства националне одбране Кине о војној помоћи за БиХ и Амандмана број 1 на Уговор о финансирању, закључен између БиХ и Европске инвестиционе банке о дистрибуцији електричне енергије БиХ/Ц.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар