Вијести

Салкић: Признање Сребренице Додику само је наставак штетне политике према несрбима

ПРЕДСЈЕДНИКУ РС СПОМИЊЕ „АМЕРИЧКУ ЦРНУ ЛИСТУ“ И ФАНТАЗИРА О „ПЛАНЕТАРНОМ ЗЛОЧИНУ“

ПОТПРЕДСЈЕДНИК РС Рамиз Салкић оштро је критиковао додјелу признања општине Сребреница предсједнику РС Милораду Додику.

„Највеће општинско признање Сребренице у рукама негатора геноцида и политичара са црне америчке листе само је наставак штетне политике према несрбима у бх. ентитету РС, ниподаштавање темељних цивилизацијских вриједности, те сипање соли на ране преживјелим жртвама геноцида“, навео је Салкић.

Нагласио је да „инат признање“ Милораду Додику, предсједнику РС, није додијељено у име свих грађана, чак ни у име свих Срба, него искључиво у име политичких истомишљеника и сљедбеника.

„Да поштује Бошњаке као народ, њихове представнике у општинској власти, да је прави предсједник свих грађана, те да има имало осјећаја према хиљадама жртава геноцида које су укопане у Меморијалном центру Поточари и њиховим породицама, Додик не би ни прихватио награду против које је један цијели народ“, указао је он.

Исто тако, да је, напомиње Салкић, предлагач награде начелник свих грађана, те да уважава мишљење више од половине становништва, он не би предложио онога ко је „неприхватљив и није достојан награде Сребренице“.

„С обзиром да ни добитник признања, а ни предлагач, очигледно нису достојни својих функција, лако су се удружили када је у питању ова, у најмању руку речено, неморална додјела признања. Ентитетском предсједнику је посебно драга ова награда јер долази од људи који досљедно и слијепо слиједе његову политику негирања судски доказаног и пресуђеног геноцида у ‘заштићеној зони’ УН Сребреница над Бошњацима, а којег су починили војска и полиција овог ентитета. Вјероватно, нигдје у свијету није забиљежен овакав пораз цивилизацијских и људских вриједности, гдје се негатору једног планетарног злочина, додјељује награда за допринос заједници у којој је тај злочин почињен. Но, обзиром на стање у РС, у којем се његује да је злочинац херој, онда оваква одлука и није изненађујућа“, навео је Рамиз Салкић.

(Фена)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар