Вијести Странке

СДС: Нека Додик каже које кредите за РС у Сарајеву блокира Савез за промјене

ТВРДИ ДА ЈЕ САВЈЕТ МИНИСТАРА БиХ ЗА КЛИНИКУ У И. САРАЈЕВУ ДАО 3,2 МИЛИОНА КМ, А ПРЕДСЈЕДНИК РС – ДА НИЈЕ

СРПСКА демократска странка позвала је предсједника Републике Српске Милорада Додика да каже које кредите у Сарајеву кочи ова странка и којих 700 милиона КМ, потребних Српској, блокира Савез за промјене.

Из ове странке питају: који су то пројекти, за шта ће бити утрошена средства и које се камате очекују?

СДС наводи да је Савјет министара обезбиједио 3,2 милиона КМ за Поликлинику у Источном Сарајеву, те сматра да је срамота што на њено отварање није позван Мирко Шаровић испред Савјета министара.

У овој странци сматрају да Република Српска има најскупље ауто-путеве у Европи, да су и болнице међу најскупљима, те пита – колико је „власт у Републици Српској задужила сваког грађанина“.

„СДС позива предсједника Републике Српске Милорада Додика да каже колико износе кредити којима власт у Републици Српској отвара болнице, клиничке центре, аутопутеве, школе и вртиће“, наводи се у саопштењу.

Предсједник Српске Милорад Додик рекао је да је данас отворена Поликлиника Болнице Источно Сарајево направљена искључиво средствима Републике Српске, као и да Савез за промјене двије године блокира 710 милиона средстава по разним пројектима који је требало да иду у Српску.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар