Вијести РС и матица

Шиптари против уношења Видовдана у њихов „Закон о косовским празницима“

ЗАХТЈЕВ СРПСКЕ СЛИСТЕ СМАТРАЈУ „ПРОВОКАТИВНИМ И ВЕОМА УВРЕДЉИВИМ“

ШИПТАРСКИ посланици, чланови надлежног парламентарног одбора који је разматрао Закон о косовским празницима, јединствено су против захтјева Српске листе да 28. јуни, српски православни празник Видовдан, буде уврштен у тај акт.

Приштинска дневни лист Коха пише данас да је Српска листа затражила да се 28. јун уврсти у Закон о празницима, али се томе најприје успротивио посланик Миљаим Зека, који тај захтјев сматра увредом за Шиптаре.

Зека је, како се наводи, рекао да нема ништа против тог српског празника, али сматра да је ријеч о провокативном и веома увредљивом захтјеву за Шиптаре.

Тим прије, рекао је, што Срби не поштују „државне симболе Косова”, али и могућности да се они тога дане појаве на прослави са сликама Милошевића.

Он је, реагујући на захтјев Српске листе, рекао да и опозициони покрет Самопредељење не поштује „државне симболе Косова”.

То му је, међутим, замјерио посланик тог покрета Адем Микуловци рекавши да није лијепо поредити Српску листу и Самоопредељење.

„Уопште није лијепо упоређивати Самоопредељење са Српском листом. Ја за то нећу гласати жив”, рекао је Микуловци, преноси Танјуг.

Увођењу Видовдана као празника супротставио се и посланик Алијансе за будућност Косова, Расим Селманај.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар