Вијести Федерација/БиХ

Скупштина Кантона Сарајево по налогу врха СДА изгласала неповјерење Конаковићу

ОН КРАЈЕМ ЈАНУАРА НАПУСТИО СДА И ОСНОВАО НОВУ ПОЛИТИЧКУ ПАРТИЈУ

Фото: Џенан Кријешторац / Radiosarajevo.ba

  • Елмедин КОНАКОВИЋ: „Дјеца ових што су данас били најбучнији раде у јавним институцијама. Изненадило ме неколико заступника. Када бих ја објавио неке поруке – држава би брујала“

СКУПШТИНА Кантона Сарајево изгласала је данас неповјерење Влади КС на челу с премијером Елмедином Конаковићем.

За смјену је гласало 20 посланика.

У приједлогу за смјену наведено је да премијер Конаковић, којег је предложио Клуб СДА за функцију премијера КС, није оправдао повјерење странке која га је предложила и политику парламентарне већине у тој скупштини.

Конаковић је крајем јануара поднио оставку на све функције у СДА (потпредсједник КО СДА Сарајево и члан Извршног одбора СДА Општинске организације Центар), а потом и напустио странку, основавши нову.

„Видио сам бесмисленост концепта политике данас, а остало ми је да видим ко ће од посланика послушати команду. И било је неколико њих који су поклекли. Рекао да је у политици давно научио да не треба не бити разочаран“, рекао је Конаковић.

„Нисам лобиро персонално. Дјеца ових што су данас били најбучнији раде у јавним институцијама. Изненадило ме неколико заступника. Када бих ја објавио неке поруке – држава би брујала“, рекао је Конаковић.

Смјеном Конаковића одлазе и сви министри, који ће до избора нове Владе радити у техничком мандату. Клубови странака у Скупштини КС сада треба да се усагласе око имена новог премијера који ће имати рок од 30 дана да предложи нове министре. С обзиром на тренутно стање у Скупштини КС, тешко је да ће КС имати нову Владу у скорије вријеме.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Smijenjena-Vlada-KS-na-celu-sa-premijerom-Konakovicem/469513

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар