Вијести

Srpskainfo.com: Цвијановић побјеђује Говедарицу, а Додик још убједљивије – Иванића

ПРЕМА АНКЕТИ ПОЗНАТЕ СТРАНЕ АГЕНЦИЈЕ, ЛИДЕР СНСД ИМА 15 ОДСТО ПРЕДНОСТИ, А ПРЕМИЈЕРКА – ПЕТ ОДСТО

ДА СЕ општи избори у БиХ одржавају данас, пројектовани кандидати СНСД за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Жељка – Цвијановић и Милорад Додик – однијели би убједљиву побједу над кандидатима Савеза за промјене.

Према резултатима истраживања јавног мњења о рејтингу претпостављених кандидата за најважније изборне функције, које је, према сазнањима srpskainfo.com, портала “ЕуроБлица”, недавно урадила једна позната страна агенција, лидер СНСД Милорад Додик тренутно има 13 одсто предности у односу на почасног предсједника ПДП Младена Иванића као кандидат за српског члана Предсједништва БиХ.

У наведеном истраживању пројектован је и изборни дуел Вукоте Говедарице, као кандидата СзП за предсједника РС, с актуелном премијерком Жељком Цвијановић, која важи за великог фаворита у СНСД за добијање те кандидатуре.

Према резултатима анкете, предност Цвијановићеве у односу на Говедарицу тренутно износи око 5 одсто.

Коментаришући резултате наведеног истраживања, члан Предсједништва ПДП Мирослав Брчкало за srpskainfo.com каже да не вјерује превише предизборним анкетама, јер оне, према његовим ријечима, у највећем дијелу зависе од интереса оних који су их наручили.

– Резултати таквих истраживања најчешће су прилагођени онима који су их платили. Да кандидати владајућих заиста имају убједљиву предност и уживају толику популарност код бирача, не би се овако панично понашали и покушавали да на сваки начин, користећи најгоре лажи и манипулације, блате кандидате опозиције – каже Брчкало.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар