Вијести Федерација/БиХ

Суд БиХ Радончића ослободио свих оптужби – тужилаштво најавило жалбу

ПРЕТХОДНО ЈЕ ТУЖИЛАЦ БОЖО МИХАЈЛОВИЋ УСРЕД ПРОЦЕСА БИО СУСПЕНДОВАН

СУД БиХ ослободио је данас лидера Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића оптужби за ометање рада правосуђа, удруживање ради чињења кривичних дјела и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Пресудом Суда БиХ поред Радончића, ослобођени су и Бакир Даутбашић, Билсена Шахман и Зијад Хаџијахић.

Процес је трајао више од двије године, а Тужилаштво БиХ теретило је Радончића да је Азри Сарић, бившој дјевојци Рамиза Делалића Ћеле, обећао корист ако она на суђењу нарко босу Насеру Кељмендију на Косову свједочи у његову и Кељмендијеву корист.

Кељмендију се у Приштини судило за убиство Рамиза Делалића Ћеле, особе из сарајевског криминалног миљеа.

Делалић, познат по томе што је пуцао на српског свата код старе православне цркве на Башчаршији, убијен је у лето 2007. године.

Тужилац Божо Михајловић, који је подигао оптужницу против Радончића и осталих, послије годину дана суђења морао је да се повуче из процеса јер је суспендован, а предмет су од њега потом преузеле тужитељке Елвира Станојловић и Суада Пашић.

Тужилаштво је најавило жалбу на првостепену пресуду.

Радончић је после изрицања пресуде изјавио да се „догодило оно што је тврдио од почетка“, те да је он „жртва монтиране оптужнице“.

„Веома ми је драго да смо доказали да нема елемената за наш кривични прогон, да се у фер поступку доказало да нема ниједног доказа осим жеље да се ми политички елиминишемо“, рекао је Радончић новинарима у Сарајеву.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар