Вијести Свијет

Тачи Рами: Брини и о Косову, увијек сам се борио да се ујединимо са Албанијом

ИЗ ХАШКОГ ЗАТВОРА ЧЕСТИТАО МУ ПОБЈЕДУ НА ПАРЛАМЕНТАРНИМ ИЗБОРИМА
  •   „Када су могућности биле ограничене, борио сам се за Косово као државу – понос свог живота. Трудио сам се за Косово, али и погријешио – једном ентузијазмом идеалисте, а касније ароганцијом владара

БИВШИ предсједник привремених институција у Приштини Хашим Тачи, који се тренутно налази у затвору Хашког трибунала гдје му се суди за злочине против човјечности, честитао је премијеру Албаније Едију Рами побједу на парламентарним изборима.

Рама је то објавио на свом Фејсбуку, наводећи да му је Тачи поручио да поред Албаније брине и о Косову и да се увијек борио за уједињење с Албанијом.

Тек када је Косово ослобођено, схватили смо да је уједињење било далеко и немогуће. Такође сам се борио за овај идеал с Косовом унутар Албаније. Када су могућности биле ограничене, борио сам се за Косово као државу – понос свог живота. Трудио сам се за Косово, али и погријешио – једном ентузијазмом идеалисте, а касније ароганцијом владара“, написао је Тачи.

Додао је да није погријешио једино по питању Раме који му је увијек давао подршку.

„Желим вам да и даље дајете све од своје душе за Албанију. То је зато што чак и када у дане када сунчева свјетлост не продире кроз затворене зидове ћелије, сунце загрије моје срце само када су Албанија и Косово добро“, закључио је Тачи.

Рама је у уторак прогласио побједу на изборима у Албанији, гдје је према прелиминарним резултатима освојио 74 од 140 мандата у парламенту.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар