Вијести Странке

Тадић се неће кандидовати ни за предсједника РС, ни за члана Предсједништва БиХ

НАРОДНА СТРАНКА ПРЕДЛАЖЕ ДА СЕ БРОЈ МИНИСТАРСТАВА У РС СВЕДЕ НА ОСАМ, А У БиХ – НА ШЕСТ
  • Нагласио да у овом тренутку не постоје демократски услови за избор предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ, а да је то омогућио Главни одбор СДС који није кандидовао „оне који су раније побјеђивали кандидате СНСД, већ аутсајдера послао пред било којег кандидата СНСД“

ПРЕДСЈЕДНИК Народне странке Огњен Тадић изјавио је данас да неће бити кандидат за предсједника Српске, нити за члана Предсједништва БиХ на предстојећим општим изборима.

Тадић сматра да у овом тренутку не постоје демократски услови за избор предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ, а да је то омогућио Главни одбор СДС-а, јер „нису кандидовали оне који су раније побјеђивали кандидате СНСД-а, већ су аутсајдера послали пред било којег кандидата СНСД-а“.

Он је истакао да чланови Народне странке не размишљају о политичким функцијама ради функције, већ им је циљ пронаћи савезнике за реализацију програмског документа који су данас представили.

„Свим политичким странкама смо спремни да се придружимо у сарадњи, али ради политике, а не ради функције“, рекао је Тадић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Према његовим ријечима, страначки документ „Задаци Народне странке“ има за циљ обнову и јачање вјере у Републику Српску као земљу у којој влада демократија, правна држава и у којој се може поштено живјети и радити.

Народна странка предлаже дефинисање новог устава Републике Српске у складу са савременим токовима, враћање рада политичких организација у оквир законитих дјеловања и одвајање партијских интереса од јавних, затим нормализацију политичких односа у Српској и БиХ, потом реорганизацију јавне управе на начин да ће бити смањен број министарстава на осам у Српској, а на нивоу БиХ на шест.

„Планови за економију у вези су са нашим начелом `економског патриотизма` које не искључује слободну тржишну привреду, већ интервентно дефинише одређене приоритете, прије свега када је ријеч о индустријској политици“, истакао је Тадић.

Он је додао да су у области здравства и социјалне заштите у Народној странци усмјерени на квалитет услуга и услова рада запослених у овој области, а да кроз реформу правосудног система допринесу борби против корупције.

Тадић је навео да је план и увођење трајне забране вршења јавних функција за оне који буду пресуђени када је ријеч о корупцији, те да се донесе закон о испитивању поријекла имовине

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар