Вијести Свијет

Трампу враћена сва три пасоша која је у његовој вили на Флориди био одузео ФБИ

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ САД ОБЈАВИЛО ДА ЈЕ САМО ЈЕДАН ПАСОШ ВАЖЕЋИ
  • Агенти ФБИ претражили имање екс-предсједника САД Мар-а-Лаго у Палм Бичу да би открили да ли је Трамп непрописно поступао с владином документацијом када је напустио функцију

ПАСОШИ бившег америчког предсједника Доналда Трампа, заплијењени током прошлонедјељног претреса ФБИ у његовом дому на Флориди, су враћени, саопштио је званичник Министарства правде.

ФБИ је признао да је заплијенио пасоше истог дана када је Трамп на друштвеној мрежи Truth Social, која је у власништву његове компаније, саопштио да су их узели агенти који су извршили претрес 8. августа, преноси америчка телевизија.

– Током рације ФБИ на Мар-а-Лаго, они су украли моја три пасоша (један је истекао) заједно са свим другим стварима – написао је Трамп на налогу на својој друштвеној мрежи.

Званичник Министарства правде рекао је у понедјељак да су Трампови пасоши враћени.

– Сазнали смо да су агенти заплијенили три пасоша предсједника Трампа, два су му истекла, а један је његов активни дипломатски пасош и да су стављени на располагање за преузимање у понедјељак – саопштио је представник министарства.

Агенти ФБИ-а претражили су његово имање Мар-а-Лаго на Флориди како би открили да ли је Трамп непрописно поступао с владином документацијом када је напустио функцију.

Био је то први пут да је дом бившег предсједника претресен у оквиру криминалистичке истраге.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар