Вијести Федерација/БиХ

Тужилаштво Бих се жалило на ослобађање Дудаковића и осталих из Петог корпуса

СУД БиХ 29. АПРИЛА ОДБИО ДА ИМ ОДРЕДИ ЈЕДНОМЈЕСЕЧНИ ПРИТОВР

ТУЖИЛАШТВО Босне и Херцеговине поднијело је жалбу Суду БиХ због одбијања приједлога за одређивање притвора бившем команданту Петог корпуса Армије БиХ Атифу Дудаковићу и 12 осталих осумњичених за злочине над српским становништвом почињене на подручју Босанске крајине.

Тужилаштво БиХ сумњичи Дудаковића с Екремом Дедићем, Ибрахимом Шилдедићем, Сафетом Салихагићем, Адисом Зјакићем, Реџепом Згојићем, Самиром Солаковићем, Фатмиром Муратовићем, Мухаремом Алешевићем, Хусеином Балагићем, Ејубом Корјенићем, Ибрахимом Надаревићем и Саидом Мујићем за злочине против човјечности почињене на подручју Босанске крајине.

Дудаковић се сумњичи и за злочине почињене над цивилним становништвом на подручју Аутономне покрајине Западне Босне (АПЗБ).

Сва тринаесторица су ухапшени по налогу Тужилаштва БиХ у петак, 27. априла. Суд БиХ је 29. априла одбио приједлог Тужилаштва БиХ да осумњиченима одреди једномјесечни притвор због опасности да би на слободи могли утицати на свједоке те им је изрекао мјере забране.

Адвокат генерала Дудаковића Асим Црналић појаснио је да је Тужилаштво БиХ поднијело жалбу због одбијања приједлога за одређивање притвора и доношења мјера забране.

„У тој жалби Тужилаштво поново је цитирало неке пресуде Суда БиХ и Уставног суда БиХ, тако да ја сад морам написати одговор на ту жалбу“, истакнуо је Црналић, јавио је BIRN-Justice Report.

(Фена)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар