Вијести РС и матица

У новом сазиву Скупштине Београда: СНС 64, Ђиласова листа 26, Шапић 11 и СПС 89 одборника

ДС ИМАЛА 22 ОДБОРНИКА А НИЈЕ ПРЕШЛА ЦЕНЗУС , ДАЧИЋЕВА ПАРТИЈА ИМА СЕДАМ ОДБОРНИКА МАЊЕ

ЛИСТА Српске напредне странке (СНС) у будућем београдском парламенту имаће апсолутну већину са 64 мандата, што је за један мандат више него у претходном сазиву, док је од традиционалних странака, уз Демократску странку која није ни прешла цензус, најслабије прошла листа Социјалистичке партије Србије која је изгубила нешто више од 40 одсто мандата.

Према прелиминарним подацима Градске изборне комисије, листа „Александар Вучић Зато што волимо Београд“ освојила је 45,6 одсто гласова на београдским изборима, односно 64 мандата у Скупштини Београда, а у претходном сазиву имала је 63 мандата.

Коалиција Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије ушла је у скупштину са 6,35 одсто освојених гласова или девет мандата, што је седам мандата мање него што је имала у претходном сазиву, у којем је била заједно са Партијом уједињених пензионера Србије.

Од опозиционих листа у Скупштину града Београда ушле су листе око Драгана Ђиласа (26 одборника) и око Александра Шапића (11).

У досадашњој скупштини Београда, Демократска странка имала је 22 одборника, док у наредном парламенту неће имати одборнике јер је та листа, према прелиминарним резултатима ЦеСИД-а, на јуче одржаним изборима освојила 2,4 одсто гласова.

Слична судбина задесила је и Демократску странку Србије која је до сада у Скупштини града Београда имала девет одборника док је у наредном сазиву неће бити јер је на изборима добила подршку око један одсто бирача.

И остале изборне листе су испод цензуса.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар