Вијести РС и матица

Удружење студената Српске у Србији: Пуна подршка предсједнику Додику и његовом стратешком приступу

ИЗ ПИСМА ПРЕДСЈЕДНИКУ РС: „ВИ ЈАЧАТЕ АУТОНОМИЈУ СРПСКЕ ЧУВАТЕ ЊЕН ИДЕНТИТЕТ“
  • У нади да ће се Република Српска и даље развијати у складу са најбољим интересима својих грађана, желимо Вам успјешно обављање Ваших одговорности у циљу јачања и унапређења наше заједничке домовине. Нека ваша визија будућности буде свијетла, а наша Република нека расте и напредује у миру и просперитету

УДРУЖЕЊЕ студената Републике Српске у Србији упутило је данас писмо подршке предсједнику Републике Милораду Додику у његовим настојањима за постизање стабилности, просперитета и развоја, поручивши да савремени изазови са којима се суочава Српска захтијевају и ангажовање свих друштвених слојева, укључујући и младе и образоване појединце.

– Приступ који промовишете, усмјерен ка јачању аутономије Републике Српске и очувању њеног идентитета, одражава дубље интересе и жеље њених грађана – саопштено је из овог удружења које окупља више од 15.000 чланова.

Студенти су оцијенили да Додикова способност да артикулише позицију и стратешки приступ у третирању питања од значаја за Републику Српску, има значајну улогу у очувању стабилности и мира.

– Као студенти, дубоко цијенимо важност политичке стабилности, транспарентности и партиципативности у процесима доношења одлука. Настојања да се позиционира Република Српска као респектабилан чинилац у међународним оквирима, уз истовремено залагање за регионалну стабилност, рефлектују бригу о будућим генерацијама и њиховим приликама – наведено је у саопштењу које је потписао предсједник Удружења Дејан Пудар.

Чланови Удружења студената исказали су подршку предсједнику Републике Милораду Додику у напорима да се Српска развија као простор једнаких прилика за све њене грађане, наводећи да разумију да је улога предсједника Републике комплексна и да захтијева одговорно доношење одлука у свим аспектима друштвеног, политичког и економског живота.

– У нади да ће се Република Српска и даље развијати у складу са најбољим интересима својих грађана, желимо Вам успјешно обављање Ваших одговорности у циљу јачања и унапређења наше заједничке домовине. Нека ваша визија будућности буде свијетла, а наша Република нека расте и напредује у миру и просперитету – поручили су студенти из Републике Српске који студирају у Србији.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар