Вијести РС и матица

Војводина и Нови Сад спремни да подрже пројекте важне за Сребреницу

МЛАДЕНА ГРУЈИЧИЋА И ЊЕГОВЕ САРАДНИКЕ ПРИМИЛИ И ИГОР МИРОВИЋ И МИЛОШ ВУЧЕВИЋ

Игор Мировић

ПРЕДСЈЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да Покрајинска влада активно подржава пројекте који помажу опстанак и развој српског народа у земљама у региону, и да је спремна да подржи пројекте који ће допринијети развоју општине Сребреница.

Игор Мировић састао се са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем, а приликом разговора оцијењено је да је Сребреница отворена према Републици Србији, која је до сада помогла реализацију значајних развојних пројеката, саопштено је из Покрајинске владе.

Мировић и Грујичић су се сагласили да је сарадња између АП Војводине и општине Сребреница могућа у бројним областима, с акцентом на привредни сектор, кроз повезивање привредника и компанија, посебно у прехрамбеној и металској индустрији, додаје се у саопштењу.

Састанку су присуствовали потпредсједник Покрајинске владе Иван Ђоковић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Делегацију општине Сребреница на челу са Младеном Грујичићем као и шефа Председништва РС у Србији Млађена Цицовића примио је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић а са састанка је поручено да постоји значајн простор за сарадњу између Града Новог Сада и општине Сребреница.

На састанку у Градској кући у Новом Саду званичници су оцијенили да би сарадња требало да се развија у областима привреде, културе и туризма, те да повезивање кључних установа и организација може допринети даљој конкретизацији односа, наводи се у саопштењу Града Новог Сада.

Додаје се да је договорено да ће Нови Сад подијелити своја искуства у вези са кандидатуром за Европску престоницу културе, с обзиром на то да Сребреница планира да се кандидује за ту титулу за 2024. годину.

Вучевић је нагласио да постоје чврсте везе између Новог Сада и Републике Српске, као и да се то може закључити из свакодневног живота, али и заједничких пројеката.

Саговорници су се сложили да су добри регионални односи од велике важности за економски напредак овог дела Балкана, као и да тјешње повезивање на локалном нивоу много доприноси том процесу, закључено је у саопштењу.-

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар