Вијести РС и матица

Вучић: Знам име мандатара, саопштићу га најкасније у суботу

„ОДРЖАЛИ СМО САСТАНАК ПРЕДСЕДНИШТВА СНС – ЧИНИ МИ СЕ ДА САМ МНОГО САЗНАО ОД ЊЕГОВИХ ЧЛАНОВА“

ЛИДЕР Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић саопштио је вечерас да зна ко ће да буде мандатар за састав нове владе, али ће име, као предсједник Србије, саопштити у петак послије подне или суботу ујутро.

„Што се тиче избора мандатара у складу са Уставом Србије, не могу данас да то саопштим, али ћу то учинити у року од 48 сати. Знам ко је мандатар. Саопштићу име као председник Републике у складу са чланом 112 и 107 Устава Србије. То је обавеза само председника Републике”, објаснио је Вучић након сједнице Предсједништва СНС.

Рекао је да ће име саопштити у петак или суботу, у зависности од обавеза које буде имао.

Пренио је да је данас послије подне одржана сједница Предсједништва СНС, као највеће политичке странке у Србији и листе коју су прије свега водили напредњаци, али и у којој су били коалициони партнери, и која је добила највеће повјерење грађана Србије.

„Разговарали смо о свим најважнијим темама као што је тренутно стање на КиМ, избор мандатара, до предстојећих задатака који се налазе пред свима нама. Чини ми се да сам много тога сазнао и чуо од људи из Председништва наше странке и по питању избора новог председника владе и кључних политичких ствари”, нагласио је он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар