Вјере Одабрано

Абазовић: Ускоро ћемо потписати Темељни уговор са Српском православном црквом

НАГЛАСИО ДА ПОПИС СТАНОВНИШТВА НЕ ТРЕБА ДА БУДЕ У ВРИЈЕМЕ ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ
  • „То ће (Темељни уговор)ускоро ићи на Владу и на комисије и онда нека се свако изјасни како хоће. Као и о свему – има дисонантних тонова, а да ли неко жели да руши Владу, то није мој проблем“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да је Темељни уговор са Српском православном црквом /СПЦ/ обавеза државе, те да ће бити потписан у складу са Уставом и законом.

„Тај темељни уговор биће највише у складу са Уставом и законом него иједан који је Влада потписала“, рекао је Абазовић током премијерског сата у Скупштини Црне Горе, након што га је шеф Клуба ДФ-а Славен Радуновић питао да ли и даље важи премијерово обећање да ће Влада најскорије потписати темељни уговор са СПЦ, организовати попис у овој години и најозбиљније размотрити савјет САД и ЕУ да се Црна Гора укључи у иницијативу „Отворени Балкан“.

Абазовић је истакао да ће сви имати једнака права и обавезе, те да очекује да питање темељног уговора буде ријешено ускоро.

„То ће ускоро ићи на Владу и на комисије и онда нека се свако изјасни како хоће. Као и о свему – има дисонантних тонова, а да ли неко жели да руши Владу, то није мој проблем“, навео је Абазовић.

Говорећи о попису становништва, Абазовић је навео да је Приједлог закона о попису усвојен у Влади, те да то питање које добија политичке обрисе, али да га доживљава технички. Он је додао да не би волио да попис буде у периоду изборне кампање.

Абазовић је, говорећи о „Отвореном Балкану“, навео да не постоји никаква журба и подсјетио да је Влада фомирала радну групу, те поздравио најављену расправу у Скупштини поводом те иницијативе.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар