Вјере

Бећковић: КиМ није само 15 одсто српске земље, већ 100 одсто српског образа и части

НА СВЕТОСАВСКОЈ АКАДЕМИЈИ У БЕРАНАМА: ШТСА ДА СЕ РАДИ? ОДГОВОР ЈЕ ДАТ НА ВИДОВДАН 1389!
  • Матија БЕЋКОВИЋ: Српска светосавска црква тврђава истине, чувар памћења и идентитета. То је једини кров који има српски народ и једина институција у којој је он већ вијековима слободан и уједињен. Зато се не треба чудити што је и данас распета, а православље у 21. вијеку проглашено за највећег непријатеља

АКАДЕМИК и пјесник Матија Бећковић изјавио је да се пред очима цијелог свијета одиграва „косовска драма“, истичући да ту није ријеч о 15 одсто територије српске земље, већ о 100 одсто, образа, части и српског достојанства.

– На питање шта да радимо, одговор је дат једном заувијек – на Видовдан 1389. године – поручио је Бећковић на Светосавској академији одржаној у сриједу увече у Беранама.

Бећковић је навео да је Српска светосавска црква тврђава истине, чувар памћења и идентитета.

– То је једини кров који има српски народ и једина институција у којој је он већ вијековима слободан и уједињен. Зато се не треба чудити што је и данас распета, а православље у 21. вијеку проглашено за највећег непријатеља – указао је Бећковић.

Говорећи о Светом Сави, Бећковић је истакао да је први српски архиепископ завјештао српску земљу по којој је свугдје оставио своје стопе, пренио је подгорички Дан.

– Гдје је земља тврђа и каменитија, грезао је дубље. Српски народ је најважније дјело Светог Саве, а Свети Сава је најважније дјело српског народа – казао је Бећковић.

Према његовим ријечима, оно што је Цетињски манастир за катунску Црну Гору, то су Ђурђеви Ступови за српство у Васојевићима.

– Ступови су несаломива стожина за коју је везана лађа Србије и Црне Горе – казао је Бећковић.

Бећковић је у сриједу посетио манастир Ђурђеви Ступови.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар