Вјере РС и матица

Иринеј: И даље сматрам да није време за долазак папе Франциска у Србију

ДАЧИЋ: ТЕШКО ДА ЋЕ У БУДУЋНОСТИ БИТИ ПАПЕ КОЈИ ЋЕ ИМАТИ ВИШЕ РАЗУМИЈЕВАЊА ЗА НАС

ПАТРИЈАРХ Српске православне цркве Иринеј изјавио је да остаје при свом раније изреченом ставу да није вријеме за долазак папе Франциска у Србију, док шеф дипломатије Ивица Дачић сматра да би посјета папе донела корист.

Иринеј је за „Блиц” рекао да током недавног састанка са државним секретаром Ватикана, кардиналом Пјетром Паролином, који је боравио у посјети Србији, није било ријечи о доласку папе Фрање.

„О томе ниједну реч нисмо разменили. Ни са једне ни са друге стране. Било је говора о другим стварима, али о томе не. Својевремено сам рекао шта имам и остајем при томе”, казао је патријарх СПЦ.

Иринеј је почетком године изјавио да није вријеме за долазак папе Франциска и да је „због свега што се десило у прошлости и огромног броја прогнаника из Хрватске велики део народа против тога”, подсећа лист.

Шеф дипломатије Ивица Дачић оцењује да би посјета папе Србији донијела корист.

Мој став као државника је да би у интересу Србије била посета папе, нарочито у контексту непризнавања Косова. Тешко ће у будућности бити неког папе који има више разумевања за нас од папе Фрање, рекао је Дачић за „Блиц”.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар