Вјере Главно

Митрополија: Извршна власт Црне Горе више не охрабрује непријатељство према СПЦ

ЂУКАНОВИЋЕВА ДПС ОЧЕКИВАНО ОДЛУЧИЛА ДА УСКРАТИ ПОДРШКУ АБАЗОВИЋЕВОЈ ВЛАДИ
  • Нагласила: „Искрено се надамо да ће (Влада) одољети свим притисцима и да ће истрајати до краја, не у инат било коме, него за добро нашега друштва и ради стварања залога свеопштег напретка Црне Горе“

ЦРНОГОРСКОМ друштву служи на част што извршна власт Црне Горе у посљедњих годину и по дана, за разлику од периода прије тога, не подржава и не охрабрује негативну политику и непријатељско настројење према Српској православној цркви /СПЦ/, саопштила је данас Митрополија црногорско-приморска.

„Одлуку Владе Црне Горе о Темељном уговору посматрамо управо на тај начин. Као намјеру да се односи између Цркве и државе уреде на квалитетан начин и да се питање досадашње дискриминације и неравноправности СПЦ праведно ријеши“, наводи се у саопштењу.

Из Митрополије СПЦ су навели да свима који учествују у том часном послу, без обзира да ли то чине као вјерници или као особе привржене модерним начелима демократије и вјерских права и слобода, желе пуни успјех.

„Искрено се надамо да ће одољети свим притисцима и да ће истрајати до краја, не у инат било коме, него за добро нашега друштва и ради стварања залога свеопштег напретка Црне Горе“, навела је Митрополија црногорско-приморска.

Након што је Влада Црне Горе у петак усвојила Темељни уговор са СПЦ, Предсједништво Демократске партије социјалиста данас је донијело одлуку да ускрати подршку Влади Дритана Абазовића.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар