Вјере Одабрано

Патријарх Порфирије у Новој Грачаници са епископима СПЦ са оба америчка континента

ПОГЛАВАР СПЦ БОРАВИЋЕ У ЊУЈОРКУ И ЧИКАГУ ОД 24. ЈАНУАРА ДО 5. ФЕБРУАРА
  • Током боравка у Њујорку, патријарх ће одржати више састанака у вези са обновом богослужбеног живота православних Срба у Њујорку, као и са обновом Саборне цркве Светог Саве

ЊЕГОВА светост патријарх српски Порфирије ће од 24. јануара до 5. фебруара боравити у САД и састати се са епископима Српске православне цркве на америчком континенту.

Патријарх ће до 28. јануара посјетити парохије и Црквено-школску општину Светог Саве у Њујорку, које му је Свети архијерејски Синод повјерио на духовно старање до потпуне нормализације тамошњих прилика.

Патријарх Порфирије ће се на лицу мјеста упознати са процесом обнове Саборне цркве Светог Саве у Њујорку, која је изгорјела у пожару на Васкрс 2016. године, саопштено је из Информативне службе СПЦ.

У Њујорку ће у петак, 27. јануара, на Савиндан, Његова светост присуствовати и свечаној прослави Светога Саве – патрона тамошњих православних Срба.

Током боравка у Њујорку, патријарх ће одржати више састанака у вези са обновом богослужбеног живота православних Срба у Њујорку, као и са обновом Саборне цркве Светог Саве.

У другом дијелу посјете, од 29. јануара до 4. фебруара, српски патријарх посјетиће Православни богословски факултет Светог Саве у Либертивилу код Чикага, гдје ће одржати више састанака са деканом, управом, наставницима и студентима једине високошколске установе СПЦ на сјеверноамеричком континенту.

Он ће присуствовати и свечаној прослави Светог Саве у организацији наставника и студената овог факултета.

Планиран је и сусрет патријарха са епископима СПЦ на простору Сјеверне, Средње и Јужне Америке у манастиру Нова Грачаница на Трећем језеру.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар