Вјере

Порфирије новом абасадору Британије Едварду Фергусону: КиМ је неодвојиви дио државе Србије

УПОЗНАО ГА И СА ГЛЕДАЊЕМ СПЦ НА НЕКЕ НЕУТЕМЕЉЕНЕ ИЗЈАВЕ БРИТАНСКИХ ЗВАНИЧНИКА О СПЦ
  • Патријаршија саопштила да је патријарх у разговору поновио свима добро познати став СПЦ да на КиМ има довољно мјеста за живот и Срба и Албанаца, али да КиМ има немјерљив духовно-историјски значај за православни српски народ

ПАТРИЈАРХ Порфирије разговарао је данас у Патријаршијском двору са новоименованим амбасадором Велике Британије у Беогаду Едвардом Фергусоном о посвећености Српске православне цркве очувању мира међу свим народима, посебно у БиХ и на КиМ, али и ставовима појединих британских политичара о СПЦ.

У разговору са амбасадором, којем је пожелио успјех у раду на унапређењу односа Србије и Велике Британије, као и два народа у цјелини, патријарх Портфирије је нагласио „да очувању мира не доприносе неутемељене изјаве које су о СПЦ дале одређене личности из политичког живота Велике Британије“.

Патријарх је сусрет са Фергусоном искористио да понови свима добро познати став СПЦ да на КиМ има довољно мјеста за живот и Срба и Албанаца, али да су КиМ неодвојиви дио државе Србије и имају немјерљив духовно-историјски значај за православни српски народ.

Амбасадор Фергусон је говорио о ставовима Велике Британије у вези са различитим актуелним питањима, наводи се у саопштењу СПЦ и додаје да је патријарх као успомену примио поклон амбасадора Фергусона, заједничку фотографију са краљем Чарлсом III насталу 2016. године, у манастиру Ковиљу.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар