Вјере Главно

Порфирије О`Брајану и Хилу: Потпуно је штетно изгласавање у ГС УН резолуције о Сребреници

ВИСОКОМ ФУНКЦИОНЕРУ СТЕЈТ ДЕПАРТМАНА ПРЕДОЧИО И СТАВ СПЦ ДА КиМ ДИО СРБИЈЕ
  • Рекао им: Упркос таквим иницијативама које не да не доносе ништа добро, него народе који вековима дијеле исти животни простор стављају пред нова искушења и изазове, СПЦ ће наставити неодступно да позива на љубав и разумевање, да се гради мир, како на КиМ, тако и у БиХ

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије примио је у Патријарашкој резиденцији у Београду помоћника секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмса О’Брајана и амбасадора САД у Србији Кристофера Хила.

Истичући важност унапређења односа Србије са САД у духу пријатељства који је у дугом историјском периоду одликовао однос српског и америчког народа, поглавар СПЦ је упознао госте са неизмењивим ставом СПЦ да су Косово и Метохија дио Републике Србије.

С обзиром на ту чињеницу, патријарх је као штетно оцијенио укључивање Косова и Метохије у Савјет Европе, саопштено је из СПЦ.

Разговарајући о међунационалним и међудржавним односима у региону, патријарх је исказао крајњу забринутост и као потпуно штетну оцијенио иницијативу за изгласавање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, притом не доводећи у питање чињеницу да сви који су починили било какав ратни злочин треба да буду изведени пред лице правде.

– Упркос таквим иницијативама које не да не доносе ништа добро, него народе који вековима дијеле исти животни простор стављају пред нова искушења и изазове, Српска православна црква ће наставити неодступно да позива на љубав и разумевање, да се гради мир, како на Косову и Метохији, тако и у Босни и Херцеговини – нагласио је патријарх.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар