Вјере Главно

Руски митрополит Иларион: Прогоном СПЦ Ђукановић удара на сопствени народ

ПОДСЈЕТИО ГА ДА ЈЕ И ПОРОШЕНКО ПРАВИО СВОЈУ „ЦРКВУ“ И ИЗГУБИО ИЗБОРЕ

„ШЕФ дипломатије“ Руске православне цркве – митрополит волоколамски Иларион –  изјавио је да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић кренуо против сопственог народа и да прави велику грешку тиме што покушава да формира сопствену цркву.

Митрополит Иларион је констатовао да Српска православна црква (СПЦ) у Црној Гори није нека страна организација већ црква црногорског народа.

„Ако Ђукановић који, колико знам, није крштен и атеиста је, покушава да формира сопствену цркву, прави велику грешку“, рекао је митрополит Иларион за Телевизију „Русија 24“.

Притварање владике будимљанско-никшићког Јоаникија, митрополит Иларин је назвао прогоном, а позивање црногорских власти на санитарна ограничења због пандемије подмуклим.

„Кршење мјера није на савјести Цркве – јер није онаорганизовала протесте – већ на савјести оних који су изазвали такву ситуацију, прије свих на савјести Мила Ђукановића“, навео је руски митрополит.

Он је подсјетио на бившег предсједника Украјине Петра Порошенка, који је покушао да одигра на карту Цркве да би сакупио поене у предизборној кампањи, али га је та авантура довела до срамотног пораза на изборима.

Иларион је сигуран да и Ђукановића чека иста судбина, ако не ревидира свој став.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар