Вјере Главно

У Владичанском двору у Бањалуци Патријарх и епископи Јефрем и Сергије разговарали са Додиком

ШИРОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ТРЕНУТНО СЕ ГРАДИ ОКО 50 ПРАВОСЛАВНИХ ХРАМОВА
  • Милорад ДОДИК: Искористио сам прилику да Патријарху кажем да је народ Српске вјерујући и да је посвећен Српској православној цркви

Извор: РТРС

НАКОН освештења обновљеног Храма Рођења Пресвете Богородице у Мркоњић Граду, Патријарх Порфирије, посјетио је Храм Свете Тројице у Бањалуци, а у Владичанском двору примили су га предсједник Републике Српске Милорад Додик и Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем.

Сусрету је присуствовао и Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије.

Обнова и изградња православних храмова помаже духовну обнову православне заједнице, гдје год се она налазила, јер храмови представљају душу сваког насеља, порука је са овог сусрета.

Патријарх Порфирије је истакао да реалност љубави Божије према човјеку постаје нада, вјера и реалност, те бића чини достојним вјечности.

– Отуда смо се сабрали духовним поводом у Републици Српској на више страна и имали благослов да се сретнемо овде код владике у духу, љубави и радости празника Васкрсења Христовог. Молећи се Богу да Господ подари свим људима који овдjе живе мир, радост, међусобно разумијевање сваком човjеку и његовој породици – рекао је патријарх Порфорије новинарима.

– Искористио сам прилику да му пожелим добар боравак и да кажем да је народ Српске вјерујући, да је посвећен Српској православној цркви – изјавио је Додик након што се у Владичанском двору у Бањалуци састао са патријархом Порфиријем и владикама бањалучким Јефремом и бихаћко-петровачким Сергијем.

Додик је нагласио да се у овом тренутку гради око 50 храмова, што говори о томе да то народ и жели.

– Наша сарадња је добра. Увијек је стабилно друштво и наша српска национална заједница тамо гдје власт и Црква немају неки посебан проблем, гдје заједнички дјулују на томе да очувају мир и стабилност – рекао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар