Вјере

Владика будимски Лукијан: Додиков глас је као глас Обилића, то је глас свих безгласних Срба

ДОБИО ОРДЕН ЕПАРХИЈЕ ТЕМИШВАРСКЕ ЗА ОЧУВАЊЕ СРПСКИХ ИНТЕРЕСА И ВЕЗА
  • ЕПАРХИЈА: Он је глас оних многих чији глас стоји у грлу, али из многих разлога не смије да се чује. Молимо Бога и Светог Саву да Додику подаре снаге и истрајности за нашу праведну српску ствар, а то је борба за право да живимо и опстанемо у својој постојбини, да говоримо српски, да пишемо ћирилицу, да славимо своју крсну славу и да се крстимо са три прста. Одликовање нека му послужи на част и сваки добри напредак, а свима нама за добар пример“
  • ДОДИК: Покренућу иницијативу да Српска и Србија креирају идентификациону националну карту за све наше људе који се на било који начин идентификују с Републиком Српском, да се сматрају домаћим и да имају сва могућа права на школовање, здравство, отварање фирми, објеката

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас током посјете Румунији високо одликовање Орден Епархије темишварске.

Епархија је истакла да је Додик заслужио Орден као лидер Срба из Републике Српске, али поготово као глас свих Срба, оних многих чији глас стоји у грлу, али из многих разлога не смије да се чује:

„Молимо Бога и Светог Саву да Додику подаре снаге и истрајности за нашу праведну српску ствар, а то је борба за право да живимо и опстанемо у својој постојбини, да говоримо српски, да пишемо ћирилицу, да славимо своју крсну славу и да се крстимо са три прста. Ово црквено одликовање нека му послужи на част и сваки добри напредак, а свима нама за добар пример“, наведено је у образложењу Ордена.

Додик је истакао да му је изузетна част указана додјелом Ордена за допринос очувању српских интереса и веза.

„Након повратка из Румуније, још сам под снажним утиском срдачног и пријатељског дочека у Саборној цркви и захвалан на изузетној части која ми је указана додјелом Ордена за допринос очувању српских интереса и веза“, написао је Додик на свом Твитер-налогу.

Он је истакао да је дубоко дирнут бесједом Његовог преосвештенства владике будимског Лукијана и још једном захвалио за сваку ријеч подршке.

„Ово је велика обавеза и одговорност за мене да даље наставимо још снажније и јаче да се борим за интересе нашег народа“, рекао је Додик.

Владика будимски Лукијан рекао је данас да ријечи српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика одјекују као ријечи Милоша Обилића јер представљају „глас свих безгласних Срба“ и њима баца истину о Србима у лице свјетских моћника.

Додик: Србима из Румуније који се идентификују са Српском дати националну идентификациону картицу

Српски члан Предсједништвва БиХ Милорад Додик рекао је да ће у Републици Српској бити покренута иницијатива да се свим Србима из Румуније, који се идентификују са Српском, изда национална идентификациона картица.

Покренућу иницијативу да Република Српска и Србија креирају идентификациону националну карту за све наше људе који се идентификују с Републиком Српском на било који начин, да се сматрају домаћим и да имају сва могућа права на школовање, здравство, отварање фирми, објеката – рекао је Додик у Румунији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар