Вјере

Владика Теодосије позвао Србе КиМ да не напуштају свету српску земљу

НАГЛАСИО: ОСТАНИТЕ СВОЈИ НА СВОМЕ, УЗДАЈТЕ СЕ У ЦРКВУ - НИСТЕ САМИ
  • Вјерницима у цркви Покрова Пресвете Богородице у Бабином Мосту код Обилића рекао: Као народ Божји и православни, примили смо веру, крсно име, светиње, земљу и све то у наследство. На нама је да то сачувамо и предамо својој деци. И она имају право и на ову земљу и на ову лепоту и на ове светиње, као што смо и ми имали право

ЕПИСКОП рашко-призренски Теодосије поручио је Србима на Косову и Метохији да не напуштају свету српску земљу, да остану своји на своме, уздајући се у своју цркву и истакао да нису сами.

Епископ је ову поруку упутио из цркве Покрова Пресвете Богородице у Бабином Мосту код Обилића, у којој је са свештенством служио свету литургију, преноси РТС.

Теодосије је Србима у општини Обилић и на Косову и Метохији поручио да су као народ Божји и православни примили вјеру, крсно име, светиње, земљу и све то у насљедство, а да је на њима да то сачувају и предају својој дјеци.

– И она имају право и на ову земљу и на ову лепоту и на ове светиње, као што смо и ми имали право. Онда нећемо погрешити и имаћемо спокојство и мир Божји у души – истакао је владика.

Поручио је вјерницима да нису сами, да су ту и свештеници и монаси и српске светиње.

– Ту су ваши ближњи који ни по какву цену неће да напусте ове свете просторе. Значи, нисте сами, а сви смо ми са Господом, који нас никад неће напустити ако ми њега не напустимо, који од нас никад неће окренути главу ако ми не окренемо главу од Господа и кренемо супротним путем. Нека би нас Господ просветлио и научио речју својом да будемо његови верни људи, верне слуге, како би и ми остварили оно шта Господ од нас очекује – рекао је Теодосије током литургије у Бабином Мосту.

Према његовим ријечима, и када смо у опасности, у неприлици, невољи, болести, немаштини, треба да се сјетимо Господа и да стремимо да будемо ближи Господу.

– А можемо да му се приближимо, у време часнога поста, молитвом и постом, знајући да када смо у његовој близини да ћемо добити исцељење душе и тела – рекао је Теодосије.

Додао је ако имамо мир Божји у себи, онда ништа нам споља не може наудити, никакав страх нас не може смутити и онда нећемо правити грешке, онако како их често правимо у животу.

Према ријечима епископа Теодосија, варају се они који су окренути само себи и стицању материјалног, мислећи да тиме постижу земаљску срећу и земаљски мир, јер једини прави мир и благостање и срећа долазе од Господа и то је оно што не пролази.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар