Влада РС Главно

Бањалука добила прву полицијску станицу након три деценије

ЦВИЈАНОВИЋ: МНОГО ЋЕМО РАДИТИ – ТРЕБА НАМ СТАБИЛНОСТ У СВАКОЈ ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

Фото: predsjednikrs.net

  • Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: Влада је за зграду ове полицијеске станице, у којој ће бити и мјесне заједнице Лауш 1 и Лауш 2, издвојила 600.000 КМ, а остатак град Бањалука
  • Градоначелник Бањалуке Игор РАДОЈИЧИЋ: Лауш гради, али још није довољно да постане општина. Радићемо тако да ове двије мјесне заједнице имају садржај као да су мала општина. Пред нама је градња новог насеља 21. вијека, рјешавање проблема оборинских вода и канализације и многи други пројекти да би Лауш био насеље у којем је угодно живјети

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и градоначелник Игор Радојичић отворили су нови објекат Полицијске станице Бањалука – Лауш у насељу Лауш, укупне вриједности 1,3 милиона КМ.

Цвијановићева је рекла да је то један у низу пројеката које су заједно радили Влада и град.

Срећна сам што смо ову причу иницирали док сам била предсједник Владе. Много тога ће се радити у наредном периоду и зато нам је потребна стабилност у свакој локалној заједници“, истакла је Цвијановићева на отварању.

Она је додала да је ово велики дан и за Лауш и за Бањалуку, али и за Републику Српску, те да су сви грађани Српске поносни на оно шта је Бањалука.

„У Бањалуци имамо стабилну и одговорну власт која зна шта су потребе грађана. Све што данас радимо значиће бољу Републику Српску“, рекла је Цвијановићева.

Лукач је изразио задовољство да први пут, откако постоји Лауш, ово насеље добије полицијску станицу.

Овдје смо сувласници, али сам сигуран да ћемо бити добре комшије. Влада је издвојила 600.000 КМ за овај објекат, те томе треба додати и средства која је издвојио град“, рекао је Лукач.

Отварању објекта Полицијске станице присуствовао је и директор Полиције Синиша Кострешевић.

Нови објекат Полицијске станице је намјенски, модеран и функционалан, површине око 450 квадратних метара и истовремено први објекат полицијске станице изграђен у Бањалуци након више од 30 година.

Ријеч је о двонамјенском објекту у којем су у једном дијелу прострије Полицијске станице, а у другом канцеларије мјесне заједнице Лауш један и Лауш два.

Изградња је почела у марту 2019. године.

Радојичић је рекао да се Лауш гради, али да још није довољно да постане општина.

„Радићемо тако да ове двије мјесне заједнице имају садржај као да су мала општина. Пред нама је градња новог насеља 21. вијека, рјешавање проблема оборинских вода и канализације и многи други пројекти да би Лауш био насеље у којем је угодно живјети“, истакао је Радојичић.

Нове просторије за Полицијску станицу Бањалука – Лауш изграђене су средствима Владе Републике Српске и Града Бањалука.

Ова полицијска станица покрива територију од око 873 квадратна километра на којима живи око 90.000 становника.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар